lauantai 14. syyskuuta 2019

Yöjuttu 2/1988: Pelihelvetin demoni

Takakansi: Eddy Blyton oli lahjakas koulupoika, joka pärjäsi loistavasti lempiaineissaan matematiikassa ja fysiikassa. Niinpä normaali kouluopetus alkoikin pian tuntua hänestä aivan liian yksinkertaiselta ja pitkäveteiseltä. Kotioloissa hän tutki jo kuuluisan fyysikko Heisenbergin maailmanyhtälöä. Eräänä päivänä Eddy päätti ottaa yhteyttä itseensä paholaiseen. Siitä alkoi ratkaiseva muutos hänen elämässään…

Arvio: En tiedä nuoremmista, mutta minun sukupolveni muistanee vielä pelihallit ja niissä möykkäävät nuorisojoukot, kuin myös kotikoneella "koodaamisen" ja kaikki jännät jutut mitä niillä sai aikaan. Pelihelvetin demoni on matka tuohon aikakauteen ja maailmaan, tosin sillä eroavaisuudella, ettei ainakaan minun tuttavapiiriini kuulunut ketään paholaista ohjelmointikielellä esiin kutsunutta henkilöä.

Pelihelvetin demoni on lähtökohdiltaan kekseliäs ja ajoittain oikein hauska tarina koulukiusatusta nörtistä, joka haluaa kostoa kaikille häntä pilkanneille luokkatovereille. Koska nuorella miehellä hyrräävät mielessään muutkin kuin bitit, on mukaan pitänyt liittää myös hemaisevan näköinen vaihto-oppilasblondi. Puhtaana kostotarinana Pelihelvetin demonista olisi saanut infernaalisen veri-ilottelun, nyt se kuitenkin lässähtää jo hyvissä ajoin ennen loppua. Myös tarinan alkupuolen kerronnalliset huolimattomuudet häiritsevät.

Lainaus: Eddy halusi levittää kauhua. Hän oli joutunut odottamaan kostonsa toteutumista omasta mielestään jo aivan liian kauan. Viimeinkin oli hänen vuoronsa nauttia. Valitettavasti hän ei voinut nähdä, mitä pelihallissa tapahtui, vaan joutui vain noudattamaan paholaisen antamia ohjeita. Niiden mukaan Eddyn piti keskittää vihansa johonkin tiettyyn henkilöön voidakseen olla varma tahtonsa toteutumisesta.
Tämä henkilö oli Didier la Grange. Jos Eddy onnistuisi tuhoamaan hänet, hän olisi voittanut jo paljon. Hän suorastaan himoitsi nähdä sen öykkärin kuolleena jalkojensa juuressa. Sen jälkeen, kun oltaisiin niin pitkällä, hän voisi hoidella sen ihanan vaihto-oppilastytön, joka ei ollut vielä vastannut hänen tunteisiinsa.


Copyright © Bastei-Verlag, Gustav H. Lübbe, Bergisch Gladbach, Germany
Saksankielinen teos: Der Spielenhöllen-Dämon (GJS Nr. 246)
Suomentanut: Heikki Haveri
Kustantaja: Kolmiokirja Oy, Oulu
Vastaava toimittaja: Kirsi Hintsanen
Ulkoasu: Jouko Similä
Ilmestymispvm: 15.2.1988
Hinta: 11,50 mk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti