sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Loppusanat

Yöjuttu-lehti tuli tiensä päähän joulukuussa 1993. Kohonneet kustannukset, tilausmäärien pieneneminen ja kioskikirjallisuuden kokonaisvaltainen alamäki johtivat vuodesta 1982 ilmestyneen kauhutarinalehden lopettamiseen. En tosin jaksa uskoa, että tässä vaiheessa lehden perään enää liiemmin haikailtiin, sen vuoro tuli 2000-luvun nostalgiannälkäisten kautta. Sen myötä syntyi myös tämä blogi, joka tulee tämän tiivistelmän myötä loppuun. Toivottavasti olet nauttinut Yöjutun ja Yöjuttuklubin parissa viettämistäsi hetkistä. Minä ainakin olen… noh, useimmiten. Tai ainakin välillä.

Viisi vuotta on pitkä aika. Alkujaan en uskonut, että projekti vie paria vuotta kauempaa, sillä yksittäisen lehden lukemiseen käytetty aika ei ollut paria tuntia pidempi. Niin vain pääsi kuitenkin käymään, että välillä Johnin ja Sukon seikkailut unohtuivat viikkokausiksi, eikä aina jaksanut lehden luettuaan välttämättä käydä kirjoittamaankaan. Kaikki tekstit on kuitenkin tehty lehden lukemisen jälkeen, eikä tarinoiden kohdalla ole hypitty suvantokohtien yli eikä muutenkaan oiottu.

Muistikuvani vanhojen Yöjuttu-tarinoiden paremmuudesta piti edelleen paikkansa, vaikka edellisistä lukuhetkistä oli kulunutkin jo neljännesvuosisata. Jostain syystä taso heikentyi isokokoiseen lehteen siirryttäessä, enkä usko sen olevan pelkkää nostalgiaa. Pokkarit eivät missään vaiheessa nousseet lehden tarinoiden tasolle.

KYMMENEN PARASTA AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ
- Aaveratsastajat (2/82)
- Blackmoorin noidantappaja (11/89)
- Keskiyö hirsipuuvuorella (7B/84)
- Keskiyön vampyyri (10/83)
- Kolmannen helvetin hotelli (9/83)
- Mustan kuoleman perintö (4/84)
- Punaisen helvetin herra (4/85)
- Tappajan koura (1/84)
- Tyrmälinnan zombie (12/88)
- Veriurut (3/83)

KYMMENEN HUONOINTA AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ
- Atlantislainen kuolinnaamio (3/93)
- Ihmistiikeri (9/84)
- Kauhujen kartanossa (9/90)
- Noidan pääkallo (1/89)
- Noidan yö (7B/85)
- Paholaisen tatuoija (9/89)
- Paholaistakin pahempi (1/83)
- Pimeyden valtiatar (10/86)
- Tappajamehiläiset (1/90)
- Wikkan kosto (12/89)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti